Programma symposium 3 november bekend

Het programma voor het symposium op 3 november ‘Duurzame innovatieve kansen voor ons pensioen’ is bekend. De volgende sprekers zullen hun visie op het onderwerp geven:

Andy van den Dobbelsteen, hoogleraar Climate Design & Sustainababiliy TU Delft, zit in de hoek van duurzaam bouwen, duurzaam bouwen, maar ook klimaatadaptie. ‘Wij onderzoeken en vertalen oplossingen naar ingrepen en nieuwe concepten. Wij zoeken en vinden nieuwe verbanden die er vroeger niet waren.’ Prof.dr.ir. A.A.J.F. van den Dobbelsteen (tudelft.nl)

Dominique Dijkhuis, uitvoerend bestuurder ABP, heeft in 2020 een bewuste overstap gemaakt naar de pensioensector en is sinds begin 2022 1 van de 3 uitvoerend bestuurders bij ABP. ‘Ik wil mijn kennis en ervaring inzetten voor een goed en duurzaam pensioen voor deelnemers’ Duurzaam en verantwoord beleggen | ABP

Karin van Dijk, manager ASN Biodiversiteitsfonds, legt zich volledig toe op projecten die bijdragen aan bescherming en herstel van de biodiversiteit. ‘We moeten op een radicaal andere manier met biodiversiteit omgaan.’ ‘De impact die we maken is tastbaar en direct’ – ASN Beleggingsfondsen (asnbank.nl)

Adrian de Groot Ruiz is medeoprichter en directeur van Impact Institute, een sociale onderneming die als missie heeft bij te dragen aan een economie die waarde creëert voor iedereen door het implementeren van geïntegreerde winst- en verliesrekeningen. Daarnaast is hij medeoprichter en directeur van True Price, een sociale onderneming die als missie heeft dat alle producten duurzaam en vrij van externe kosten zijn.

‘Het zichtbaar maken van voorheen onzichtbare kosten zorgt voor duurzame verbeteringen in alle schakels van de keten.’

Lodewijk Hoekstra, de groenste tuinman van Nederland, wil iedereen inspireren om vooral groener te leven, wonen en consumeren. Home – Lodewijks Groene Geluk

Aanmelden voor dit symposium kan via deze link